Udgivet den Skriv en kommentar

4 kalendergaver til alle der elsker skak

Skak er et strategispil, som af en del mennesker betragtes som en mental sport. Der bliver dystet både til små og store turneringer i skak på internettet såvel som fysisk. Derudover bliver skak også spillet for sjov af mange spille glade personer og familier. Skak er et af ældste og mest traditionelle brætspil, der findes og kombinerer spil med tanke og snilde – hvilket har været medvirkende til at gøre spillet til et af de mest spillede og populære spil igennem tiderne. Mange er rigtig glade for at spille skak, og ønsker sig at få sit eget skakspil. Så hvis du ønsker at give et form for skakspil i gave, kan du med fordel vælge at læse med her, hvor du får en guide til hvilke skakspil og elementer du med fordel kan vælge at give i gave.

Magnetisk rejseskakspil i træ

Når du spiller skak er det værste der kan ske, at brikkerne falder væk fra de positioner, som de stod på. Alle kender til det – fummelfingrede og klodsetheden sætter ind, og du vælter brikkerne udover det hele. Dette kan undgås i store træk, hvis du investerer i et magnetisk skakspil i stedet for et normalt skakspil. Et magnetisk skakspil er medvirkende til at afværge fummelfingerhed. Hvis du eksempelvis ønsker at medbringe og spille skak på rejsen og ferien, kan du også med fordel vælge at købe et magnetisk rejseskakspil. Et rejseskakspil er bygget som en kuffert, hvor alle elementerne let kan transporteres med. Det lækreste materiale til dit skakspil er træ. Du kan vælge at give sådan et skakspil i pakkekalender 2017 til en af dine nærmeste.

Skakbøger med læringsmateriale

Skak er et relativt kompliceret spil, når du skal til at lære det første gang. Derfor kan du med fordel vælge at købe bøger med regler, hvori du kan lære spillets metode og regler, hvis du ønsker at lære spillet og reglerne at kende. Du kan også med fordel vælge at give sådan en bog til personer, som du ønsker at spille skak imod – det kunne være en ven, mor, broder eller søster m.m. Det er måske ikke den typiske gave til forældrene, så hvis du ikke ønsker det kan du også kigge på denne liste over typiske gaver til mor.

Skakur

Når du har spillet skak i en del tid og blevet relativt god til, ønsker mange at tage det ekstra skridt og spille med konkurrenceregler. Det er altså på tid, derfor er et skakur meget nødvendigt at eje. Derfor kan du med fordel vælge at give et skakur til ham eller hende, som ønsker at spille skak på konkurrenceniveau.

Skakbrikker

Et vigtigt element når det kommer til skak er brikkerne. Det er relativt svært at spille uden spillebrikkerne. Skakbrikkerne følger selvfølgelig med i ethvert skakspil, men hvis det er en skakekspert, som går meget op spillet vil mange gerne have nogle luksusbrikker at spille med i stedet for de originale.

Udgivet den Skriv en kommentar

Da Computere Begyndte at Slå Verdens Bedste Skakspillere

Det er lige godt et år siden 20 års jubilæet for første gang en computer slog den regerende verdensmester i skak. Meget er sket siden og robotterne har nået helt nye højder.

Der var engang hvor de her elektroniske maskiner af plastik, ledninger og metal for alvor stadig kunne overraske os. Den 10. Februar 1996 spillede Garry Kasparrov, den sovjetiske grandmaster og verdensmester i skak, mod en 1.270 kg tung supercomputer designet af et team fra IBM ved navn DeepBlue.

Se videoen fra 1997 hvor de spiller igen på Youtube her.

Maurice Ashley, som selv er en amerikansk grand chessmaster, kommenterede de seks kampe live den dag. Inden kampen gjorde han det meget klart, at DeepBlue ingen chance havde mod Kasparov.

Dengang blev det anset umuligt, at en computer skulle kunne tænke strategisk, taktisk og forudseende – i hvert fald på et niveau som Kasparov. Men den store maskine vandt, og blev med et, den første computer til at slå en siddende verdensmester i skak.

Både skakspillere, programmørerne og ingeniørerne var i chok. Dengang var computere hovedsageligt adresseret som værende gode til komplekse matematiske problemer, regnskaber, skat og lignende.

Selv sagde Murray Campbell, en af udviklerne fra IBM som havde været med til at bygge DeepBlue: ”Det var et tegn på at der vil ske store ting i fremtiden.”.

Introduktionen af computere + menneske turneringer

Debatten om mand mod maskine har stået på i årtier nu. Men en ny tid inden for skak er ved at opstå hvor man konkurrerer som et hold af både en computer og et menneske mod et andet hold af samme konstellation.

Selvom det er over 20 år siden at DeepBlue slog Garry Kasparov, så er det i dag muligt for en computer og et menneske sammen at slå en computer. Så der er en fordel i den menneskelige intuition og strategiske kapacitet.

Garry Kasparov selv har engang sagt: ”Svagt menneske + maskine + bedre process ville være bedre end stærk computer og bedre end et stærkt menneske + computer + svag process”.

Den nye type skak, hvori spillerne også benytter jeg sig af computere, hedder Advanced Chess og kan findes både fysisk samt i flere fællesskaber på nettet.

Verdensmesterskab lidt rundt om hjørnet

Den 1. til den 25. september løber verdensmesterskabet i skak af stablen i Batumi, Georgien. Over tre ugers skak med verdens bedste spillere og grandmasters fra hele verden.

Selvom Russerne som nation er suverænt det stærkeste land i verden, så er det Norges Magnus Carlsen som er den helt store favorit til at løbe med guldet. Han er over placeret nr. 1 på verdensranglisten og anses af de fleste som et af de største skaktalenter nogensinde.

Unibet er en af de danske spiludbydere som faktisk tilbyder odds på verdensmesterskabet i skak – klik her for at læse mere.

Kigger man længere ned på listen finder man Vladimir Kramnik, Shakhiyar Mamedyarov og Hikaru Nakamura som er det sekundære favoritter til at løbe med verdensmesterskabet i september. De giver alle syv gange pengene igen hos Marathonbet.

Udgivet den Skriv en kommentar

Spil skak online og spil mod hele verden

På hver sin måde er det sådan, at folk hele verden over de nyder rigtig godt af, at man kan kommunikere med mennesker i andre lande over hele kloden. For det er pludseligt nemmere at finde mennesker, som har de samme hobbyer og som har de samme tanker som en selv. For eksempel gælder det nu, at du kan finde andre skakinteresserede og både spille med dem og også snakke om spil og udveksle råd og erfaringer om skak.

Med skakvenner i hele verden bliver det sjovere

Hvis du kan lide at spille skak kan det være, at du tidligere har været lidt hæmmet af, at du måske ikke nødvendigvis har kendt så mange, som har haft den samme interesse og det har derfor været svært at spille skak mod andre da det var noget, som man var nødt til at gøre fysisk. I dag er situationen dog en anden for i dag er det i højere grad sådan, at man kan spille med andre, som er et andet sted i verden.

Det vil sige, at hvis man er typen, som kan lide at spille skak så vil det aldrig være en hindring, at man ikke kan finde nogen at spille skak med. For ønsker man at spille skak kan man blot åbne sin internetbrowser og meget snart har man rent faktisk en skakpartner et andte sted i verden.

Kommunikation om skak er vigtigt

At sidde og spille skak med en person fra et helt andet sted i verden gør også, at man kommunikere undervejs i spillet. Det kan man gøre ved hjælp af forskellige chatfunktioner, som de fleste online skaktjenester er udstyret med. På den måde kan man diskutere spillet med en anden, som er lige så passioneret omkring skak som man selv er.

Udgivet den Skriv en kommentar

Køb dit skakbræt på nettet og få kvalitet til den halve pris

Der er mange gode ting ved at grænserne føles mindre og at alt er blevet meget mere globaliseret. En af tingene er, at man kan komme og opleve andre kulturer i hele verden, men en ting, som også er godt er, at man kan shoppe meget billigere. Er du for eksempel på udkig efter et skakbræt er der ingen grund til, at du går ned og køber det i en butik for du kan blot gøre noget andet, som er at du kan købe det online og så kan du på den måde være sikker på, at det også er billigere.

Et skakbræt skal være kvalitet

Er man en passioneret skakspiller er det klart, at man ikke ønsker at gå på kompromis med kvaliteten af det skakbræt, som man bruger og det behøver man heller ikke hvis man køber brættet online. For selvom man finder det i et andet sted i verden så kan det sagtens være et godt skakbræt. Det er selvfølgelig en god ide lige at kigge lidt rundt for at se hvad der er, som man kan finde når det kommer til skakbræt, men det er sikkert, at man nok skal finde noget, som man kan lide.

Så det vil sige, at man på intet tidspunkt skal være bange for, at kvaliteten af det skakbræt, som man køber på nettet er mindre end hvad man kan købe i en butik. Derfor er det en rigtig god ide at købe det online.

Desuden vil man stort set altid opleve, at prisen på det skakbræt, som man ender med at købe også er meget lavere end hvad en helt almindelig butik et sted i landet kan hamle op med. Derfor er der mange gode grunde til at købe dit næste skakbræt på nettet.