Skak er et strategispil, som af en del mennesker betragtes som en mental sport. Der bliver dystet både til små og store turneringer i skak på internettet såvel som fysisk. Derudover bliver skak også spillet for sjov af mange spille glade personer og familier. Skak er et af ældste og mest traditionelle brætspil, der findes og kombinerer spil med tanke og snilde – hvilket har været medvirkende til at gøre spillet til et af de mest spillede og populære spil igennem tiderne. Mange er rigtig glade for at spille skak, og ønsker sig at få sit eget skakspil. Så hvis du ønsker at give et form for skakspil i gave, kan du med fordel vælge at læse med her, hvor du får en guide til hvilke skakspil og elementer du med fordel kan vælge at give i gave.

Magnetisk rejseskakspil i træ

Når du spiller skak er det værste der kan ske, at brikkerne falder væk fra de positioner, som de stod på. Alle kender til det – fummelfingrede og klodsetheden sætter ind, og du vælter brikkerne udover det hele. Dette kan undgås i store træk, hvis du investerer i et magnetisk skakspil i stedet for et normalt skakspil. Et magnetisk skakspil er medvirkende til at afværge fummelfingerhed. Hvis du eksempelvis ønsker at medbringe og spille skak på rejsen og ferien, kan du også med fordel vælge at købe et magnetisk rejseskakspil. Et rejseskakspil er bygget som en kuffert, hvor alle elementerne let kan transporteres med. Det lækreste materiale til dit skakspil er træ. Du kan vælge at give sådan et skakspil i pakkekalender 2017 til en af dine nærmeste.

Skakbøger med læringsmateriale

Skak er et relativt kompliceret spil, når du skal til at lære det første gang. Derfor kan du med fordel vælge at købe bøger med regler, hvori du kan lære spillets metode og regler, hvis du ønsker at lære spillet og reglerne at kende. Du kan også med fordel vælge at give sådan en bog til personer, som du ønsker at spille skak imod – det kunne være en ven, mor, broder eller søster m.m. Det er måske ikke den typiske gave til forældrene, så hvis du ikke ønsker det kan du også kigge på denne liste over typiske gaver til mor.

Skakur

Når du har spillet skak i en del tid og blevet relativt god til, ønsker mange at tage det ekstra skridt og spille med konkurrenceregler. Det er altså på tid, derfor er et skakur meget nødvendigt at eje. Derfor kan du med fordel vælge at give et skakur til ham eller hende, som ønsker at spille skak på konkurrenceniveau.

Skakbrikker

Et vigtigt element når det kommer til skak er brikkerne. Det er relativt svært at spille uden spillebrikkerne. Skakbrikkerne følger selvfølgelig med i ethvert skakspil, men hvis det er en skakekspert, som går meget op spillet vil mange gerne have nogle luksusbrikker at spille med i stedet for de originale.