Casino spil og lignende er jo en stillesiddende hobby, og ønsker du ikke at din krop går i forfald mens du spiller, så gælder det om at holde den i gang med noget træning. Det kan dog være svært at motivere sig selv til at træne, for spillene de virker ofte mere spændende og tiltrækkende – og mindre anstrengende for den sags skyld. Men det er en god investering i dit eget helbred at pleje din krop med noget træning, så du ikke kommer til at være stereotypen på en doven person, der bare sidder og spiller hele dagen. Du får her nogle gode bud på, hvordan du kan holde træningen i gang.

Motiver dig selv med en skridttæller

Motivationen kan være svær at finde, men har du et redskab, hvor du kan følge lidt med i, hvor meget du laver, så kan det være med til at øge motivationen – ja, der kan nærmest gå helt konkurrence i den. Du har formentlig hørt om en skridttæller. Og her tænkes der ikke på de udgaver, som man kan få til telefonen, men en ordentlig skridttæller, der tæller dine skridt korrekt. Disse fås som et armbånd, du blot bærer hele dagen. Så tæller den, hvor mange skridt du tager.

Disse skridttællere fås med flere forskellige funktioner:

  • Skridttæller
  • Kalorietæller
  • Distanceberegner¨
  • Pacer
  • 2 års garanti

 Du kan blandt andet få dem med en pacer – her laver den en bib lyd, som fortæller dig, at tempoet er for lavt, hvis du eksempelvis har indstillet den til løb. Det er en måde at have en lille ”træner” med sig under løbetræningen, så tempoet holdes oppe. Og så er der selve aspektet i at kunne holde øje med antallet af skridt.

Du kan eksempelvis sætte dig et personligt mål på 10.000 skridt, og når du kommer sidst på dagen, så kan du se, om du lige bør tage en gå tur for at komme op på det ønskede antal skridt. Det er også fedt og motiverende at slå sine egne rekorder. Du kan ligeledes beregner dine distancer og holde øje med, hvor mange kalorier du forbrænder.

Få pulsen op med en stepmaskine hjemme i stuen

En anden måde at holde kroppen i træning er ved at anskaffe dig en stepmaskine. Denne træningsmaskine kan du have hjemme i stuen eller på kontoret, eller hvor du nu synes. Stepmaskiner fås i mange varianter. Du kan eksempelvis vælge den helt basale stepmaskine, som kan findes til under tusind kroner.  Du kan også vælge en full body workout maskine, hvor hele kroppen bliver trænet.

Med en stepmaskine får du pulsen op og samtidig trænet alle muskelgrupperne i benene, maven og ryggen. Samtidig er en stepmaskine meget skånsom for leddene, da disse ikke bliver udsat for samme stød som de eksempelvis bliver udsat for ved løb. Der er en blødere og mere glidende bevægelser, når du bruger en stepmaskine. Denne type træningsmaskine er derfor ekstra god for dem, der har problemer med leddene.