Er du en af de heldige, der har vundet en god pose penge på kasino eller i lotteriet? Mange går og drømmer om, hvad de vil gøre med en gevinst, hvis de en dag vinder, men det kan føles helt anderledes, når først pengene står på kontoen. Nogle kan være fristet til at spille videre, men er det nu også det klogeste? I så fald kan du jo risikere at miste pengene igen. Hvad med at gøre noget mindeværdigt med dem? Vi vil give dig tre bud på ting, du kan gøre med gevinsten.

3 idéer til at bruge en pengegevinst

Der er flere måder, hvorpå du kan forsøde livet eller gøre det nemmere, hvis du er kommet til penge:

  • Betal af på gæld
  • Invester
  • Køb oplevelser

Har du en stor gæld – eksempelvis et forbrugslån, så vil det måske være en god idé at starte her og få det ud af verden, så du sparer en masse månedlige renter. Er gevinsten meget høj, bør du måske overveje at investere en del af pengene, så de ikke taber værdi, men derimod bliver til flere. Dette kan din bankrådgiver hjælpe dig med.

Sidst, men ikke mindst vil man jo gerne kunne mærke, at man har vundet penge. I stedet for at klatte dem væk på alt muligt ligegyldigt bras, som du med tiden smider ud, hvad så med at bruge dem på en ferie med hele familien? Minder er noget, vi kan gemme for evigt, og hvad er bedre end at skabe nye, fantastiske minder med dem du holder af?

Bestil en afbudsferie til hele familien

Det er selvfølgelig ikke lige til at forudse, at du vil komme til at vinde penge og hvornår. Derfor kan du jo selvfølgelig ikke bestille en ferie på forhånd. Det er dog ikke ensbetydende med, at du ikke kan invitere familien på en impulsiv ferie.

Vil du gerne af sted hurtigst muligt, kan du i stedet gå efter afbudsrejser. Der er stor forskel på disse. Ved nogle afbudsrejser skal du rejse få dage efter bestillingen, men ved andre afbudsrejser kan du få flere ugers varsel. Så det afhænger helt af, hvornår du gerne vil af sted samt hvor lang tid du og familien skal bruge for at kunne planlægge turen og få fri fra job.

En fingerregel siger dog, at desto tættere rejsen er på afrejsedato, desto billigere bliver ferien. Det er nemlig et ekstra plus ved afbudsrejser – du sparer penge i forhold til dem, der bestiller deres rejse i god tid. Du kan finde afbudsrejser til mange forskellige rejsedestinationer her. Nogle af de mest populære rejsedestinationer for solferie hos danskerne er Spanien, Mallorca, Gran Canaria, Tenerife, Tyrkiet, Grækenland og Italien.

Udvalget på afbudsrejser er naturligvis ikke helt lige så stort som hos dem, der bestiller i god tid, men det burde sagtens være muligt at finde en fed rejse til en af disse feriedestinationer.

Her er et godt tip: Vælg all inclusive, hvis du gerne vil spare penge på forplejning og samtidig ikke skulle tænke over at planlægge måltiderne på ferien.