Når man bliver ældre, så kan der godt komme problemer med hukommelsen. Udover, at kroppens øvrige funktioner kan blive svækket eller nedsatte med tiden, så kan hukommelsen også drille. Hvis du er pårørende, kan du gøre mange ting, for at få din kære som er oppe i alderen, til at huske. Det kan være i form at sansestimuli, men du kan også eventuelt tage et spil med ham/hende. Læs med her.

Mange af de spil, som du måske selv kender i dag, var også kendte da din forældre eller bedsteforældre var yngre. Selvom der er sket meget i den digitale verden, og videospil har været til i flere årtier nu, ja så er der stadig nogle spil, som også var famøse lang tid før. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal spille med din kære, så kan du jo prøve at spørge ind til, hvad hans/hendes yndlingsspil var.

Det kan være der er et kortspil som de gerne vil spille med dig. Det kan også være et spil skak. Hvis reglerne trænger til at blive genopfrisket, så kan du eventuelt prøve at forklare dem igen.

Når livet går sin gang

Det kan være rigtigt svært som pårørende at opleve sine forældre/bedsteforældre eller andre, som står en nær, blive ældre. Det er desværre en del af livet, som man skal igennem. Accepten af situationen kan være svær for den ramte, samt de pårørende.

Når man har funktionsnedsættelse, kan det blive nødvendigt med hjælp. Dette kan være i form at personlig hjælp, men det kan også være med hjælpemidler. For eksempel er inkontinens et udbredt problem. Dette kan være enormt svært for den ramte at have. Med bleer til voksne, kan vedkommende muligvis få mere livskvalitet, og måske få mere mod på at komme mere ud, eller rundt.

Hjælpemidler som kan gøre nogle ting lettere i hverdagen

Hjælpemidler er med til at gøre situationer lettere for den ældre, eller dem som har funktionsnedsættelse af forskellige grader. For eksempel kan personlig pleje, blive en stor udfordring, hvis man er utryg på badeværelset. Det kan være, fordi man er gangbesværet eller fordi man har problemer med balancen for eksempel. Her kan det måske være en nødvendighed at anskaffe en badestol eller en toiletforhøjer. Man kan også få støttegreb til badeværelset.

Til køkkenet, kan det være at det er spise situationen, som er en stor udfordring. Her kan det være, at man har brug for et specielt bestik, for at man har et bedre greb. Det kan måske være med til at gøre en kæmpe forskel, og gøre, at vedkommende selv kan klare spisning mere eller mindre selv.

For mange gangbesværede, er det et problem at gå udenfor. Dette kan være, af frygt for at falde. Hvis vedkommende før har været faldet, kan måske endda føles endnu mere skræmmende. Der kan en rollator være med til at give mere tryghed, og muligvis være med til, at man kommer mere ud at gå. Rollatorer findes både til hjemmet, men også til udendørs brug.