Det kan være, at du er en flittig skakspiller, som meget ofte kan lide at mødes med vennerne for at nyde et godt spil skak og det kan også være så hyggeligt. Det er dog noget, som kræver, at man ikke har aftaler efterfølgende, for man ved nemlig aldrig hvor lang tid det kan komme til at tage før det givne skakparti er færdigt.

Med en rokade sker der noget

Det kan sagtens være, at man nogle gange har siddet og spillet skak og har oplevet, at man da føler, at man har meget godt styr på reglerne. Men der kan dog sagtens være nogle regler, som man slet og ret aldrig har kendt til fordi, at man på ingen måde spiller skak på et professionelt plan.

  1. En af de regler, som de rigtigt garvede de ved det er, at man kan foretage sig en kongerokade, som er et af de mere sofistikerede træk. Den sådan rokade er noget, som sker idet en konge og et tår flyttes i et eneste træk og på samme tid. Måden, hvorpå man kan opnå at kunne spille dette træk er, hvis kongen og tårnet har stået på deres felter, hvilket de har gjort siden spillet begyndte. Desuden er det sådan, at kongen ikke skal være i fare. Deruover skal der være nogle frie felter, som er mellem tårnet og kongen. Hvis ovenstående er en realitet så kan man dermed sørge for, at konge og tårn de skifter plads.

Andre specielle skakregler

  1. En anden ting, som mange ikke ved det er præcis hvornår kongen er skakmat. Kongen er nemlig skakmat idet kongen er truet, hvilket han er af en af modspillernes brikker.
  1. En anden regel, som mange ikke kender til det er, at man faktisk kan ende med at blive helt diskvalificeret hvis man går hen og overtræder de gængse skakregler.