Når man har børn, er det vigtigt at sørge for, at de får nogle gode fritidsinteresser og at de går til nogle ting. Dels for at lære dem at møde op til noget, men også for at stimulere dem og udvikle deres kreativitet og lyst til at foretage sig noget. Ikke mindst har samværet med andre børn en betydning for barnets udvikling. 

Der findes en lang række fritidsaktiviteter, børn kan gå til, og her kan det være en fordel også at have familielivet i tankerne, således at det ikke tager overhånd og der går for meget familietid med at køre barnet frem og tilbage til aktiviteter. 

Svømning for sjov og sikkerhed 

Alle børn bør lære at svømme, både for deres fornøjelses skyld men i høj grad også for en sikkerheds skyld. Børn har godt af at lære at være i vand, så det ikke udvikler en skræk for dette og potentielt ikke kan klare sig, hvis det skulle falde i vandet. Ikke alle byer har en svømmehal, og det kan således være nødvendigt at køre til nabobyen for at gå til svømning. Er man nødt til at have helt små søskende med i bilen, skal man placere dem i en autostol, så de sidder sikkert og ikke kan glide ud og ned. Læs mere om autostole her

Brug hovedet med skak 

At spille skak kan også være en rigtig god fritidsaktivitet at gå til. Her lærer man at tænke sig om for at finde den bedste løsning på en udfordring, og dette er noget, barnet kan tage med sig og bruge i mange af livets sammenhænge. Skak kræver tålmodighed og ro, og for nogle børn kan det være gavnligt at arbejde med. Over hele verden spilles skak, og både børn og voksne spiller skak. Således kan barnet have fornøjelse af et spil skak med deres bedstefar eller bedstemor. 

Spejdere er spirende ledere 

Ligesom med svømning er der også nogle, der vil mene, at alle børn burde gå til spejder, og det kan der være noget om. Når man går til spejder, lærer man mange ting. Ikke kun ting som at tænde et bål eller snitte et spyd, nej her lærer man at indgå i et fællesskab, finde løsninger på udfordringer og at tage et ansvar. Noget tyder på, at børn, der har været spejdere, bliver mere robuste i voksenlivet. I spejderbevægelsen kan man udvikle sig og blive leder, og man kan sige, at her grundlægges et godt arbejdsliv, hvor man tager hånd om sin egen og ikke mindst sine kollegers trivsel og udvikling.